Accueil  |  Inscrivez-vous  |  Identifiez-vous  

Consolidation & Reporting Manager M/V/X*

col-narrow-left

ID de l'emploi:

2634263

Lieu:

, Antwerpen, Belgique

Catégorie:

Banque, Finance

Salaire:

par année
col-narrow-right

Nbre de vues:

11

Type d'emploi:

Temps plein

Publié:

17.04.2018


col-wide

Description de l'offre:

AXA Bank is in België een sterke financiële speler met een eenvoudig en transparant aanbod voor particulieren en zelfstandige ondernemers. AXA Bank werd eind 2016 tot Bank van het Jaar verkozen en won in 2017 twee Bank Awards. Een duidelijk bewijs dat de combinatie van eenvoudige producten, toegankelijke online tools en de vertrouwde gezichten van meer dan 700 lokaal verankerde zelfstandige agenten wel degelijk werkt. AXA Bank bekleedt de vijfde plaats in de markt van Belgische woonkredieten. Ook beleggers vinden hun gading bij de bank, die sterk inzet op persoonlijk beleggingsadvies.
Bij AXA Bank kom je terecht in een onderneming op mensenmaat. In het hoofdkantoor in Berchem (Antwerpen), dat vlot bereikbaar is via het openbaar vervoer, werken ongeveer 850 medewerkers. Benieuwd naar onze FAST cultuur en onze nieuwe manier van werken? Lees er meer over op axabank.be/jobs. Wie weet mogen we ook jou binnenkort welkom heten!
* Diversiteit en inclusie zijn belangrijk voor AXA. Wie, wat of hoe je ook bent of waar je voor staat, het zijn jouw talenten die het verschil maken
AXA Bank Belgium zoekt een nieuwe collega die het team Consolidation & Reporting zal aansturen.
Dit team behoort tot het Financial Accounting departement en staat in voor (1) de consolidatie van de rekeningen van AXA Bank en (2) het rapporteren van reglementaire - , publieke - en groepscijfers. De kennis van IFRS speelt hierbij een grote rol. Je rapporteert aan de Head of Accounting en Reporting en zal nauw samenwerken met het accounting team dat zorg draagt voor het voeren van de dagelijkse boekhouding, inclusief de maandafsluiting van de bank en haar dochtermaatschappijen.
Je zal werken met 2 accounting frameworks: Be-Gaap en IFRS. Alle financiële doelstellingen van de bank zijn bepaald op basis van IFRS.
De consolidatiescope bestaat naast AXA Bank uit nog drie anderen bedrijven: een effectiseringsmaatschappij (Belgisch recht), een maatschappij die instaat voor de uitgifte van notes (Nederlands recht) en een maatschappij die instaat voor de funding van de groep (Frans recht).
Naast de dagelijkse werkzaamheden omvat deze functie tevens de implementatie van nieuwe vereisten, inclusief het herbekijken van processen op vlak van hun efficiëntie.
Naast wat vermeld staat in de functie beschrijving, zoeken we een nieuwe collega met volgende competenties:
Je hebt een grondige kennis van IFRS, meer in het bijzonder IFRS 9 en ervaring met toezichthoudende overheden (verzekeringen of banken) en de diverse rapporteringen. Daarnaast hebt je consolidatie ervaring, eveneens met interne controle processen binnen reporting.
Je haalt energie uit het aansturen van een team. Je kan je medewerkers motiveren en ondersteunen in de verandering van bestaande processen. Als bruggenbouwer naar andere teams binnen Finance streef je steeds naar samenwerking. Verandering vind je eerder een uitdaging dan een blokkerende factor. Je spreekt en schrijft vlot Frans of Nederlands en Engels.
• Een job waarin je zelf verantwoordelijkheid opneemt, in ruil voor de nodige flexibiliteit (o.a. 2 dagen per week telewerken) die je toelaat een goed evenwicht te vinden tussen werk- en privéleven. Een actief loopbaanbeleid en opportuniteiten voor interne mobiliteit geven je de kans je carrière in eigen handen te nemen.
• Een competitief verloningspakket met een waaier van aantrekkelijke voordelen: bedrijfswagen, groepsverzekering, hospitalisatie- en ongevallenverzekering, kortingen op bank- en verzekeringsproducten, kinderopvang tijdens de schoolvakanties,…Informations sur la compagnie
AXA Group BelgiumTéléphone:
Site web:

Profil de la société